I a més ...
Batxillerat (16-18 anys)
- Detalls
- Creat el 25 Setembre 2013
El Batxillerat és l'etapa de l'educació secundària postobligatòria que es defineix com a propedèutica o preparatòria per a la realització dels futurs estudis superiors. És un procés de dos anys caracteritzat per la progressiva construcció d'un perfil d'estudiant que dibuixarà el seu futur universitari, un professional de l'estudi orientat a la recerca i a la integració activa i transformadora en un món complex.
D'acord amb el currículum oficial, el Batxillerat ha de fomentar l'aprenentatge al llarg de tota la vida. El jove ha de tenir una formació completa, tant en coneixements com en competències, que li permeti seguir aprenent i pugui combinar l'estudi i la formació amb l'activitat laboral o amb altres El Batxillerat ha de fomentar l'aprenentatge al llarg de tota la vidadedicacions. Es distribueix en dos cursos acadèmics, 1r i 2n Batx., i en tres modalitats diferents que l'Escola ofereix: modalitat de ciències i tecnologia, modalitat de ciències socials i humanitats, i modalitat d'arts. En aquest sentit, pel seu caràcter postobligatori i voluntari, entenem que els pilars del Batxillerat són la llibertat, la responsabilitat, el compromís, la confiança i la il·lusió per l'opció triada. Aquesta tria estarà especialment vinculada amb els graus universitaris que es vulguin estudiar posteriorment.
https://www.betania-patmos.org/actualitat/114-catala/oferta-educativa-c/batxillerat-c.html#sigProIdb8879f465f
Organització i currículum del Batxillerat
A més de les tres modalitats, l’Escola ofereix un ampli ventall d’itineraris que permet a cada alumne escollir diferents matèries en funció dels seus àmbits d’interès particulars.
També impartim el Batxillerat Dual, un programa que permet obtenir al mateix temps la titulació d’aquí i la dels EUA.
Com entenem des de l'Escola el perfil del futur universitari, del professional de l'estudi, de la investigació o de la creació? Quins trets considerem indispensables en la seva preparació? Bàsicament els que anotem a continuació, amb el benentès que es tracta d'una síntesi que deixa a banda el matís i el detall.
La curiositat intel·lectual és indispensable en un món de flux constant i de transformacions imprevistes. Per això aquesta etapa ha d'assegurar l'accés als coneixements científics i tecnològics fonamentals; el creixement de la sensibilitat artística i literària; La curiositat intel·lectual és indispensable en un món de flux constant i de transformacions imprevistesla pràctica de l'educació física i l'esport per afavorir el desenvolupament personal i social; i molt especialment l'estímul definitiu de la lectura i de l'escriptura per tal de perpetuar el diàleg històric i enriquir l'imaginari particular, des de l'anàlisi, la comprensió, l'argumentació, la reflexió, la sensibilitat i la creativitat.
L'expectació de la universitat és que els estudiants tinguin desenvolupada la capacitat d'afrontar i superar les dificultats des de la dedicació de temps, l'esforç i la incorporació de la metodologia i de les tecnologies apropiades per a l'estudi. Aquestes pràctiques permetran un augment continuat de presa de decisions cada cop més importants per al futur dels joves. Més enllà de l'horari estrictament lectiu, els estudiants poden quedar-se al seu aulari de forma lliure o acordada amb el professorat, que els ajudarà en la resolució de dificultats i en la millora del seu creixement.
D'altra banda, cal estimular una actitud crítica i responsable que dona respostes des del coneixement i la sensibilitat envers la realitat d'un món complex i ric però, alhora, amb desigualtats, desequilibris i conflictes. En l'anomenada societat de la informació i del coneixement és més rellevant que mai la capacitat d'anàlisi per destriar l'objectivitat rigorosa del simple estat d'opinió o, no caldria dir-ho, de la gesticulació mediàtica.
El treball en equip des del diàleg actiu amb un mateix, amb els altres i amb el món és un altre dels punts forts d'aquesta etapa. L'autoexigència i la flexibilitat des del respecte als altres considerem que són elements indispensables per a la futura projecció professional. Al mateix temps, considerem L'autoexigència i la flexibilitat des del respecte als altres considerem que són elements indispensables per a la futura projecció professionalclau el domini de la pròpia i d'altres llengües. En un món globalitzat és imprescindible la pluralitat idiomàtica des de la consciència de la necessitat d'oberturisme i comprensió d'altres realitats o imaginaris culturals. A banda de les llengües catalana i castellana, els estudiants de BetàniaPatmos ja tenen un molt bon domini de la llengua anglesa i poden acabar de fonamentar les bases del francès i/o de l'alemany. D'acord amb el projecte EICLE, l'àrea de ciències per a un món contemporani es fa en llengua anglesa.
Una formació intel·lectual i humana sòlida ha de garantir la connexió permanent amb el món exterior, ja sigui amb el coneixement de la ciutat com espai públic que conjuga tradició, modernitat i diversitat; ja sigui amb els ponts establerts amb les diferents universitats per començar a conèixer posteriors escenaris d'aprenentatge; o, sobretot, seguint la idea d'obertura al món, amb conferències, sortides, publicacions, cinefòrums, tertúlies científiques o projectes de dimensió internacional com el Model United Nations (MUN), una trobada amb joves de tot el món on es debaten temes d'actualitat global i es redacten un seguit de resolucions que són enviades a les Nacions Unides.
En definitiva, es tracta de crear progressivament la manera pròpia i respectuosa del lliurepensador, molt arrelada en la cultura europea, que rebutja qualsevol tipus de dogmatisme i que se sent compromès en la resolució dels conflictes amb serenitat i anàlisi des de Qui sinó els joves que s'han format bé han de ser els màxims protagonistes dels seus relats de futur?la voluntat de construir un món divers i en pau. Per això escoltem i potenciem les iniciatives dels nostres estudiants i entenem l'educació com un camí amb diverses direccions en les quals ells, de ben segur, hauran de ser autèntics interlocutors. Qui sinó els joves que s'han format bé han de ser els màxims protagonistes dels seus relats de futur?
El Batxillerat a la nostra Escola persegueix com a objectiu primordial l'equilibri entre l'exigència acadèmica i l'obertura de finestres al món. L'exigència acadèmica es tradueix en la recerca de l'excel·lència afrontant les dificultats i invertint esforç, temps i mètode. L'obertura de finestres al món vol reconèixer la seva diversitat i riquesa, però, també, les seves contradiccions i els seus conflictes.
El nostre desig col·lectiu és potenciar un futur universitari, professional i ciutadà del món que, com a lliurepensador, s'insereixi activament en la realitat, la seva riquesa i les seves fractures, amb la voluntat i el compromís de transformar-la i millorar-la des de la defensa d'uns valors sòlids i el diàleg actiu i respectuós amb els altres: el complex binomi entre capacitat intel·lectual i sensibilitat, entre excel·lència acadèmica i qualitat humana.
Si voleu conèixer totes les notícies del Batxillerat, feu clic aquí