I a més ...
Llibres
- Detalls
- Creat el 19 Novembre 2013
SOM AIXÍ I FEM AIXÒ!
Aquesta publicació vol donar a conèixer a tothom que ho desitgi el projecte educatiu ampli, complet i diferent que proposa el nostre centre per a la formació integral d'infants i joves.
MOMENTS & CONSTEL·LACIONS
El sis d'octubre del 1941 es va fundar l'Escola Betània i l'u d'octubre del 1959, Patmos. El llibre Moments & Constel·lacions explica la trajectòria de l'Escola BetàniaPatmos a partir de sis moments estel·lars de la seva història i incorpora sis breus punts cardinals de la institució (fundació, natura, completesa, organicisme, relació i equilibri). L'obra, publicada en motiu del setanta-cinquè aniversari del centre, recull l'essència pretèrita i present de l'Escola i incorpora imatges magnífiques del Clos Montserrat, inclosa una coberta on hi apareixen escrites les paraules de la Pedra Alba.
RERE LES PASSES DELS PATXOT
L’any 1853 el ric comerciant barceloní Rafael Patxot i Ferrer va comprar un parell de finques a la barriada de Pedralbes de l’aleshores municipi independent de Sant Vicenç de Sarrià. Una es trobava a “la Plana” i l’altra a “la Muntanya”. El seu nebot, el també acabalat negociant Rafael Rabell i Patxot, en va adquirir unes altres a la mateixa zona el darrer quart del segle XIX. I el gendre d’aquest segon, l’astrònom i mecenes empordanès Rafael Patxot i Jubert, va esdevenir hereu i propietari dels béns sarrianencs que el primer Rafael havia posseït. Aquesta és l’extraordinària història d’aquells tres homes que van compartir nom, cognom, famílies i espais. A través de les seves vicissituds, el lector recorrerà diversos indrets de la ciutat de Barcelona, Sant Feliu de Guíxols o el Montseny, llocs on encara es conserven alguns dels edificis que van ordenar construir, i s’acostarà a la vida de l’exitosa burgesia comerciant catalana des de la segona meitat del segle XVIII fins a mitjan segle XX. Una d’aquelles dues finques del 1853, la de “la Muntanya”, va guardar una vinya, una gruta dedicada a la Mare de Déu de Lourdes i un mirador que avui es coneix amb el nom de “la Torratxa” de l’Escola BetàniaPatmos. Aquesta també és la història inèdita d’uns espais per on es van passejar tres Rafaels que, per a moltes persones, encara són uns desconeguts.